Za účelem zkvalitnění našich služeb používáme na této stránce soubory cookies. Pro více informací přejděte na Podmínky pro používání internetových stránek..
Kroužek vaření na Hanspaulce běží na plné obrátky! Rád bych se touto cestou znovu ohlédl za uplynulými lekcemi, které jsme s dětmi v našich školních kuchyňkách absolvovali.
Druhá lekce – voňavá rajská polévka
Na druhé lekci jsme se pustili do jedné z nejoblíbenějších dětských klasik – rajské polévky. Děti ji zbožňují, a proto jsem ji zařadil i do našeho programu, aby si mohly vyzkoušet, jak se tahle dobrota připravuje.
Recept přitom není nijak složitý – stačí pár základních surovin a jeden kouzelný prvek: strouhaný perník. Právě ten dává rajské polévce nezaměnitelnou chuť, které děti prostě neodolají.
Třetí lekce – domácí ravioly se špenátem
Na třetí lekci jsme se posunuli o úroveň výš a pustili se do přípravy čerstvé pasty – konkrétně raviol plněných špenátovou směsí.
K ruce nám byly strojky na těstoviny, které jsou součástí robotů KitchenAid, takže nám práce šla krásně od ruky. Děti si vyzkoušely válení, plnění i tvarování těstovin – a výsledky stály za to!
Čtvrtá lekce – svatomartinské rohlíčky
Čtvrtá lekce byla ve znamení tradice. I když se snažím každý rok zařazovat nové recepty, svatomartinské rohlíčky prostě nesměly chybět! Tentokrát jsme připravovali dvě varianty náplní – ořechovou a makovou, aby si každé dítě našlo svého favorita. Pekli jsme tentokrát ve velké školní kuchyni, kde máme přece jen více prostoru a pohodlí než v menších kuchyňkách. Děti si tak odnesly domů pořádnou dávku rohlíčků – věřím, že jste si na nich s chutí pochutnali!
Každá lekce přináší nejen nové chutě, ale i radost z tvoření, týmové práce a objevování. Děti si vaření užívají naplno – a já s nimi. Těším se na další setkání v kuchyni a na to, co dobrého zase společně připravíme!
- Petr Klíma
(Veškeré recepty a celou fotogalerii naleznete na webových stránkách našeho pana šéfkuchaře. Odkaz zde)